Ytskiktet!
Ytskiktet

Du kan välja mellan flera olika typer av ytbehandling till ett parkett- eller trägolv. Dels beror det förstås på vilket utseende du vill att golvet ska ha, men det finns flera faktorer som är värda att tänka på.

Vill du ha ett golv som är så lättskött som möjligt eller kan du tänka dig att lägga ner litet möda på att underhålla golvet?

Hur mycket slitage och spill ska golvet tåla?

Är golvet behandlat tidigare?

Lackerade golv

Detta är den vanligaste ytbehandlingen för parkettgolv. Ytan är sidenmatt, lättskött och tål det mesta. Lacken ligger som en tunn film (c:a 0,4 mm) över träet. Du kan välja extra starkt lack för utrymmen med starkt slitage, som kök, hallar och trappor. Överlackering Om ett tidigare lackerat golv bara är litet slitet kan man fräscha upp det med ett lager lack ovanpå det gamla. Men oftast måste man slipa ner golvet till trären yta innan man lackerar.

Oljade golv

Oljade golv har blivit mer och mer populära. Oljan tränger ner i träet och härdar ytan. Parketten får ett naturligt sidenmatt utseende och träkänslan framhålls. Det finns både naturell och vitpigmenterad olja.En stor fördel är att man kan reparera skador lokalt utan att det syns. Därför används alltid oljade golv i offentliga miljöer.

Färgade golv

Infärgning av golv låter Dig renovera hem och offentlig miljö med fri kreativitet. Infärgningen kan användas både tillsammans med lack och olja.

Såpade golv

Om du vill ha ett brädgolv med härligt gammaldags utseende väljer du att luta och såpa golvet. Det får ett klassiskt ljust utseende. Bara gran- och furugolv kan behandlas på detta sätt. Såpade golv kräver regelbundet underhåll.

Hyr altantvätt!

Hyr skurmaskin och gör altanen skinande ren!

Läs mer!contactHyr en slip!Klicka här för att få reda på mer om Hyr-Lunds uthyrning

Bona


Bona har produkter och redskap för att göra livet med trägolv superlätt!

Läs mer!contactLäs mer!Fråga oss för mer info!